- 1 adet tavuk baget
- 2 adet domates
- Kararında tel veya arpa şehriye
- 2 diş sarımsak
İlk olarak tavuğu haşlayın. Çocuğunuz tavuğu seviyorsa iki bagetle de yapabilirsiniz. Haşlama işlemini bol suyla yapın ki, çorbaya suyunu da kullanabilin. Başka bir tencerede azıcık zeytinyağında ezdiğiniz sarımsakları kavurun. Daha sonra küçük parçalara ayırdığınız tavukları ilave edip, çevirmeye devam edin. Rendelenmiş domatesi de ekledikten sonra domatesler pişene kadar kavurma işlemine devam edin. En son haşlama suyunuzu ekleyin; çok koyu olduysa azıcık da kaynar su ekleyin ve şehriyeleri içine atın. Şehriyeler pişene kadar kısık ateşte kalın. Pişince de azıcık zeytinyağı gezdirin. Afiyetler olsun...
Kızımın puanlaması: 8 (10 üzerinden)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder