12 Eylül 2013 Perşembe

Havuçlu, Cevizli Bebek Keki


Malzemeler;
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağından az toz şeker (tercihen esmer şeker)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından az sıvıyağ (ben yarım ayçiçek yağı yarım zeytinyağı kullanıyorum)
  • Aldığı kadar un (ortalama 2,5 su bardağı) (tercihen tam buğday unu)
  • 1 su bardağı ceviz (veya ceviz, badem, kuru meyveler karışık kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket karbonat
  • 1 paket vanilin
  • Çeyrek su bardağı buğday rüşeymi (marketlerde bulabilirsiniz)
Yapılışı;

Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Sırasıyla yoğurdu, yağı, vanilyayı, karbonatı ilave edip, ruşeymi çırpmaya devam edin. Havuçları rendeleyin. Kuru meyveleri, cevizi ve bademi blendırdan geçirin. Son olarak bunları da tarçınla birlikte ekleyip, kaşıkla güzelce karıştırın. Kıvamı çok katı olduysa sütle açabilirsiniz.

 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bıçak batırdığınızda iz kalmayana kadar pişirin.
 
Afiyetler olsun...

Kızımın puanlaması: 6 (10 üzerinden)
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder