13 Eylül 2013 Cuma

Karaciğerli ve Sebzeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;
  • 3 parça kuşbaşı doğranmış kuzu ciğeri
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur veya pirinç
  • 1 adet orta boy havuç
  • Küçük bir patatesin yarısı
  • Küçük bir soğanın yarısı

Yapılışı;

Küçük bir tencerede, ciğerler bol suyun içine atılarak haşlanır. Piştiğinden emin olduktan sonra diğer tüm malzemeler eklenerek kaynatmaya devam edilir. Çıkarmadan da bir tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyip, tel süzgeçten tüm malzemeleri geçirin. İdeali süzme işlemi yapmaktır, doktorlar da bunu öneriyor; ancak, blendırdan geçirenler de olabilir. Afiyetler olsun...

Kızımın puanlaması: 1 (10 üzerinden)
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder