24 Eylül 2013 Salı

Balık Köftesi

Malzemeler;
  • 6-7 adet hamsi
  • 1 orta boy patates
  • Bir avuç maydanoz
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 veya 3 yemek kaşığı un (tercihen tam buğday unu)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı;
Güzelce yıkanmış, kılçıkları çıkarılmış hamsileri, pişene kadar suda haşlayın. Patatesi de kabuklarını soyup, 5-6 parçaya bölüp, haşlayın. Pişmiş balık ve patatesi ezin, seramik bıçakla küçük küçük doğradığınız maydanozları, biraz tuzu ve isteğe göre biraz kimyonu veya naneyi de ekleyip, yoğurun. Yoğururken elde ettiğiniz hamur şekil alabilecek ama sert olmayan hamur olsun. Kıvamını unu az az ekleyerek verin. Köfteler yapıp, az tereyağında, yağsız tavada kızartın. Afiyetler olsun...
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder