10 Eylül 2013 Salı

Açık Büfe 6

Hamilelikte Ay Ay Bebek Gelişimi Devam;

32.-36. Hafta ( Çok Az Kaldı!)

Bu ay iyice şiştiğinizi hissedecek, giyecek kıyafet bulamayacaksınız. Ellerinizde şişmeler oluşabilir, yüzükleriniz elinize olmayabilir. Tansiyonunuzu sürekli kontrol ederek, anormal bir durum olduğunu gördüğünüzde doktorunuza başvurunuz. Artık bu ay hangi hastanede, hangi doktorla doğum yapacağınız kararlaştırılmış olmalıdır.
Bu ay rahim kasılmalarınız artabilir. Ancak doktorunuzla konuşup, doğum belirtilerinin ne olduğunu iyice öğrenip, herhangi bir karışıklığa mahal vermemek gerekir.
Hastane için hazırladığınız çantalarınızı bu ay gözden geçirmelisiniz. Bebeğin tüm ihtiyaçları artık tamamlanmalı. Bebeğiniz yeni doğduğunda yaklaşık 40 gün kadar dışarı çıkmanız zor olacağından, şimdiden bebeğinize doğduğunda lazım olanlar da alınmalı.
Bu ay karnınız da aşağıya inecektir. Kendinizi ve bebeğinizi taşımak zorlaşacaktır. Bolca dinlenin ve stresten uzak durun.

36.-40. Hafta ( Dünyamıza Hoş geldin Meleğimiz!)

 Vee…Cennet annelerin ayaklarının altındadır… Sabrettiniz, belki hamileliğiniz boyunca değişik sıkıntılar da yaşadınız, bu 9 ay bile annelerin cennetlik olduğunun kanıtı gibi. Meleğinize kavuşma zamanı geldi!
Sezeryan şeklinde doğum düşünüyor ve doktorunuzla buna karar verdiyseniz, bebeğinize diğer annelerden önce kavuşacaksınız. Bebeğinizin gelişimine göre değişmekle beraber, genel olarak 38. haftadan itibaren ameliyat gerçekleşir. Normal doğum yapacak anneler ise bebeklerinin “keyfini” bekleyecek, kararı onlara bırakacaktır. Anestezi şekline de doktorunuzla karar vermeyi unutmayın.
Doğum sancılarının ne olduğunu ve başladığında nasıl anlayacağınızı doktorunuzdan iyice öğrenin. Eşinizle acil bir durum olduğunda, hastaneye giderken neleri yanınıza alacağınız ve nasıl bir paylaşım yapacağınız, kimlere haber verileceğinin kararını verin.
Artık ev işleri de dahil olmak üzere, hareketlerinizi kısıtlayıp, köşeye çekilme zamanınız. Hastanedeki organizasyonu yapıp, herkese görev verdikten sonra; eve döndüğünüzdeki organizasyonu yapmanız da önemlidir. Genel olarak ilk 40 gün anneler yeni annelere destek olmaktadır. Hastaneden çıkmadan bebek doktorunuzdan ve hemşirelerden;

-          Aşıların zamanı,
-          Emzirme pozisyon ve zamanları,
-          Bebeğinizin tuvalet yapma sıklığı,
-          Banyo yapma şekli ve dikkat edilecekler,
-          Doktor mama vermenizi söylediyse; kullanılacak biberon, mamanın ve suyun miktarı,
-          Alt açma ve kullanılacak malzemeler,
-          Memede oluşma ihtimali olan yara için yapılabilecekler,
-          Bebeğin ne kadar uyuması gerektiği, uyurken emzirip, emzirmeyeceğiniz,
-          Bebeğin kontrollerinin zamanları,
-          Sarılık olup, olmadığının nasıl anlaşılacağı, olursa ne yapılması gerektiği,
-          Bebeğinizi hastanede verdiği kiloyu (şişliklerin inmesi ile kilo kaybı her bebekte yaşanır) ne kadar zamanda geri alması gerektiği ve doktorunuzun telefon numarasını öğrenmeden hastaneden ayrılmayın.
Ve O’ nu ilk gördüğünüz an hayatınızda bir daha tatmayacağınız duyguları yaşayacaksınız.
Meleğinizle ömür boyu sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğiyle…
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder