Malzemeler;
- Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerinden 2 tane (tadı anlaşılmasın diye az koyuyorum)
- 50 gr yağsız ve üç kere çekilmiş dana kıyma
- Orta boy havucun yarısı
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam semizotu
- Çeyrek kabak
- Yarım soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yumurtanın sarısının yarısı
- 2 adet ezilmiş bebek ekmeği
- Tuz, kimyon
Ciğerleri iyice haşlayıp, pişirdikten sonra rondoda küçük parçalara ayırın. Ciğerlerin de eklendiği kıymaya tüm malzemeleri, seramik bıçakla küçük küçük doğrayın veya rendenin küçük tarafından geçirip, ilave edin. Sebzeleri rendelerken önce suyunu sıkıp, öyle köfteye eklemeyi unutmayın. Köfteyi iyice yoğurduktan sonra kıvamına göre ekmek ekleyebilirsiniz. Küçük küçük düz köfteler yapın ve teflon tavada tereyağıyla sert olmasına izin vermeden kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder