28 Eylül 2013 Cumartesi

Peynirli Bebek Açması


Malzemeler;
  • 3 su bardağı beyaz un
  • Yarım su bardağı buğday ruşeymi
  • Yarım su bardağı tam buğday unu (isteğe bağlı olarak hepsini buğday unuyla yapabilirsiniz.)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 150 gr kaşar peyniri
  • Bir avuç beyaz peynir
  • 100 gr tereyağı
  •  çörek otu ve susam
Yapılışı;
Unu, buğday rüşeymini ve kuru mayayı derince bir kaba koyup, elinizle karıştırın. Ortasına büyükçe bir havuz açıp, yumurtayı, sıvıyağı, suyu, sütü, tuz ve şekeri koyup; havuzu bozmadan elinizle karıştırın. Kenarlardan unu ala ala hamuru yoğurmaya başlayın. 6 adet beze yapıp, 20 dk üzerine bez örterek bekletin. Bu arada peyniri ufalayıp, kaşarı da rendeleyin. Bezeleri elinizle azıcık açıp, yumuşamış ve sürülür durumda olan tereyağı ile yağlayın. Hepsini bu şekilde açıp tek tek yağlayıp, üst üste koyun. Yine 20 dk kadar bekletin. Her hamurun içine peynir harcınızı paylaştırın. Peyniri koyduktan sonra rulo şeklinde kenarlarını kapatıp, çevirerek açma şekline getirin. Üstüne yumurta sarısı vr çörek otunu döküp, tepside yine bekletin. 180 derece fırında pişene kadar tutun. Afiyetler olsun...
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder