7 Eylül 2013 Cumartesi

Tuzlu Bebek Keki

Malzemeler;
  • 2 yumurta
  • 1 orta boy patates
  • Bir su bardağının 3/4' ü kadar sıvıyağ (tercihen zeytinyağı)
  • 1 paket karbonat (kabartma tozu zararlı dendiği için ben yerine karbonat kullanıyorum)
  • Bir avuç maydanoz
  • 2 su bardağı un (tercihen tam buğday unu)
  • 1 bardak süt
  • Bir avuçtan biraz fazla peynir (lor en yüksek kalsiyum deposu dendiği için loru tercih edin, kaşar peyniri ve dil peyniriyle de nefis oluyor.)
Tercihen eklenebilecek malzemeler;
  • Yeşil soğan, dereotu, mevsimine göre semizotu veya ıspanak, çocuğunuz büyükse azıcık sosis vs.
Yapılışı;
  • Yumurtayı, sütü, sıvıyağı, karbonatı, unu çukur bir kaba koyup karıştırın. Patetesleri küçük küpler halinde doğrayıp ilave edin, peynirleri de küçük parçalara ayırın. Özellikle yeşil soğan çocuğunuz küçükse boğazında kalma ihtimaline karşı koymayın veya çok küçük parçalara ayırın. Diğer malzemeleri de küçük küçük doğrayıp ilave edin. Doğrama işlemini seramik bıçakla yaparsanız, sebzeler besin değerlerini kaybetmez. Hepsini karıştırıp, borcama koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kek gibi pişirin. Bıçağı batırdığınızda bulaşmıyorsa pişmiş demektir. Afiyetler olsun...
Kızımın puanlaması: 4 (10 üzerinden)
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder