Malzemeler;
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 4 adet yeşil biber
- İsteğe bağlı olarak havuç veya diğer sebzeler de mevsimine göre eklenebilir.
Patlıcanı alacalı şekilde soyup, parmak patatesten biraz daha kalın kesin. Kabakların kabuklarını soymadan güzelce yıkayıp, parmak şeklinde doğrayın. Biberlerin tohumlarını çıkarıp, güzelce yıkayın. Patatesleri de parmak şeklinde doğrayın. Hepsini azıcık tuz, azıcık kekik, azıcık karabiber veya istediğiniz baharatlarla karıştırıp, üzerine de zeytinyağı gezdirin. Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdını serip, hepsini fırına verin. Zamanınız varsa düşük derecede bir saat kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurtla veya domatesli sosla servis edebilirsiniz. (Domatesli sos için: sarımsakları tavada az yağda çevirin, üzerine rendelenmiş domatesleri atın, tuz ve baharatları ekleyin. Domatesler pişince hazırdır.) Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder