11 Eylül 2013 Çarşamba

Sebzeli Et Haşlama

Doktorların genelde önerisi, kıymalı çorba yerine; etin kendisinin ve kemik suyunun çorba yapılmasından yana. Arkadaşım Eda' nın tarifini paylaşıyorum.

Malzemeler;
  • 1 parça kuzu incik
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
Yapılışı;

Kuzu incik bol suda pişene kadar haşlayın. Piştikten sonra küçük parçalar halinde haşlama suyuna atın (bebeğiniz küçükse blendırdan geçirin). İçine küçük parçalara ayırdığınız havuç ve patatesi ekleyin. Haşlamaya sebzeler pişene kadar devam edin. Suyu fazla kalırsa arpa şehriye veya tel şehriye ekleyerek lezzetli bir çorbaya dönüştürebilirsiniz.

Kızımın puanlaması: 5 (10 üzerinden)
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder