2 Ekim 2013 Çarşamba

Açık Büfe 12 (İştahsız Çocukla Baş Etmenin Yolları)

Kural 1. İştahsız ve yemeyen çocuklarla baş etmenin yolu yoktur. O yemek yemeyi öğrenmeyecek, siz bu duruma canınızı sıkmamayı öğreneceksiniz.
Kural 2. Doktorların "aç bırak bak nasıl da yiyor" söylemleri kesinlikle işe yaramaz, aldanıp da çocuğunuzu aç bırakmayın. Boş yere çocuğunuzu yiyeceği bir kaşıktan da mahrum etmeyin. Neticede bir bakmışsınız çocuk daha çok kilo vermiş ama "bak nasıl da yemiyor hala". Kural 1' i hatırlayın.
Kural 3. Kesinlikle sevdiği yemeği bulmaya çalışın. Örneğin çocukların büyük kısmı karpuz, üzüm, muz, patates kızartması, makarna veya pilavı sever. Bunlardan da hiçbirini sevmiyorsa Kural 1' i yeniden hatırlayın.
Kural 4. Sevdiği yiyeceği bulduğunuzda belli bir yaşa kadar (aslında 1 yaşına kadar), o yiyecekle kandırarak yedirmeyi deneyin. Örneğin benim kızım en başlarda meyve yemiyordu ve çikolatayı seviyordu. Ben de bir parça çikolata bir parça meyve veriyordum. Tabii bu saadet tükürmeyi akıl edene kadar sürdü. Baktınız kanmıyor, iki, üç kere sevdiğini verin arkadan hedef yemeği verin. Hala yemiyorsa, Kural 1' e geri dönün.
Kural 5. Sevdiği yiyecekle veremediyseniz, üç parmağınızın iç kısmına hedef yiyecek, uç kısmına (görünen) sevdiği yiyecek konularak tekrar denenir. Kandıramadıysanız Kural 1.
Kural 6. Agucuk, bugucuk, uçak, ceee' ler bunlar işe yaramıyorsa, çizgi filmlere alıştırmaya çalıştırın. Ben her kanalı denedim, sadece Dsmart Baby TV işe yarıyor. Almak istemiyorsanız 15 aylık kızımın sevdiği çizgi filmleri önerebilirim, youtube' dan izletin. Önerilerim: Hepsinin başına baby tv yazın ve sayılar partisi, Henry the hungry, eggs, train, pitch and potch, snowies vs. Çizgi filmin en heyecanlı yerinde kaşığı kaptırın. Devamı diğer açık büfede...http://ush.re/aqrz


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder