19 Eylül 2013 Perşembe

Bayatlamayan Bebek Poğaçası

Malzemeler;
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • 2 yumurta
  • 1 paket karbanot
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak sıvıyağ (ben yarısını zeytinyağı, yarısını ayçiçek yağı koyuyorum.)
  • Tuz
  • 1 avuç peynir (tercihen lor)
  • Aldığı kadar un (tercihen tam buğday unu)

Yapılışı;
Maydanoz ve dereotunu seramik bıçakla küçük parçalara ayırın. Derin bir kabın içine yeşillikleri, 1 tam yumurtayı ve 2. yumurtanın beyazını, yağı, karbonatı, tuzu, yoğurdu, peyniri; yani, malzemelerin tamamını koyun. Unu da ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına (poğaça hamuru kıvamı) gelinceye kadar un ekleyip yoğurmaya devam edin. En son küçük yuvarlaklar yaptığınız poğaçalarınızın üzerine, kalan yumurta sarısını sürüp, 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dk pişirin. Afiyetler olsun...
Kızımın Puanlaması: 4 (10 üzerinden)
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder