19 Eylül 2013 Perşembe

Açık Büfe 10 (Bebekle Dışarı Çıkmak)

İlk çocukta genelde ilk 2 ay hatta bazen daha da fazla ebeveynler dışarı çıkmaya cesaret edemiyor. Oysa ki, sonradan fark edeceğiniz üzere o dönemler en rahat dışarı çıkma zamanlarınız. Aylar geçtikçe, ek gıdaya başlanınca, emeklemeye başlanınca, yürümeye başlanınca dışarı çıkmanız çok daha zor olacak. İlk aylarda sürekli uyuyan ve emmek dışında bir sıkıntısı olmayan bebeğinizle dışarı çıkmanızı tavsiye ederim.
Tüm alışveriş merkezlerinde bebek bakım odaları var. Emzirme, alt değiştirme işlemlerini burada halledebilirsiniz. Ek gıdaya başladığınızda da küçük kavanozlara koyduğunuz bebeğinizin yemeğini, oturduğunuz cafede kaynar suda bekletmelerini rica edip, ısıtabilirsiniz. Ayrıca cafelerin ve restaurantların da çoğunda mama sandalyesi var.
Dışarı çıkarken dikkat edilmesi gerekenler;
- Yanınıza bebek bakım çantanızı mutlaka alın. Çantanın içine ( ek gıdaya başlamadan), 5-6 adet bebek bezi, ıslak mendil, alt açma bezi, kullanıyorsanız pişik kremi, fazladan bir tulum, fazladan bir sweatshirt veya hırka, battaniye, birkaç oyuncak, birkaç parça ağız bezi, emzirme örtüsü, emzik mutlaka alın. Ek gıdaya başladıktan sonra yukarıdakilere ilave olarak, dışarıda kalma sürenize göre yiyecekler, birden fazla mama kaşığı, su, peçete, bebe bisküvisi veya ekmeği, meyveler ve yedek yiyecek mutlaka alın.
- Yanınıza bebek arabası veya küçükken ana kucağı almadan çıkmayın.
- Bebeğiniz dışarı uyuma sıkıntısı yaşıyorsa, evde uyutup öyle çıkın ki, riske girmemiş olun. Evden çıkmadan karnını doyurup, altını değiştirip öyle çıkın.
- Bebeğinizle gidemeyeceğiniz yerlere kesinlikle gitmeyin (düğün, nişan vs )
- Unutmayın bebeğiniz zora girerse ve huzursuz olursa siz de huzursuz olur, çıktığınızdan da bir şey anlamazsınız.





Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder