11 Ekim 2013 Cuma

Açık Büfe 19 (Gizli Kuruyemişler)

http://ush.re/g8dn
Bilindiği üzere çocukların genelinin, ortak karar almış gibi yemekten hoşlanmadığı bazı (bizde birçok) yiyecekler var. Sebzeler, süt ve süt ürünleri, yumurta, meyveler vs.. Benim de sıkça başvurduğum yöntemlerden biri, gizlice yedirmeye çalışmak. Yani sevdiği bir yiyeceğin içine tadını anlamadan sevmediği yiyeceği koymak. Sizinle önceden gizli sebzeleri, gizli süt, süt ürünlerini, gizli yumurtayı ve gizli meyveleri paylaşmıştım. Şimdi de sıra gizli kuruyemişlerde...
Doktorların size çocuğunuza yedirmenizi önerdiği (ancak nasıl yedireceğiniz konusunda yardımcı olmadıkları) bazı kuruyemişler var.

Ceviz, hamileliğinizin özellikle ilk aylarında ve devamında yediğiniz, yemekten bıktığınız ceviz, çocuğunuza vermeniz gereken kuruyemişlerin başında geliyor. Fındık ve badem de cevizden sonra mutlaka yedirmeniz gereken bir besin. Kabak çekirdeği ise, çiğnemeden ve ezilmeden direkt yutulduğunda, sindirimi olmayan bir kuruyemiş olduğundan, kakada aynen yedirdiğiniz gibi görebilirsiniz. Ben kızıma bunları yedirmeye gayret ediyorum. Bildiğim kadarıyla diğer kuruyemişlerde bir numara yok. Yine de doktorunuza danışın. Ayrıca dikkat etmeniz gereken başka bir konu da çocukların eline kuruyemişleri asla bütün olarak vermeyin. Boğulmalara, buruna sokulmalara vs sebebiyet verebilir. Nasıl yedirmek gerektiği de bizim yaratıcılığımıza kalmış.
  • Bulamaç kahvaltının içine ezip koyabilirsiniz.
  • Yoğurdunun içine veya muhallebisinin içine koyabilirsiniz.
  • Kek ve kurabiyelere ekleyebilirsiniz.
  • Daha önceki kayıtlarda tarifini verdiğim, besleyici tatlı topların içine koyabilirsiniz.
  • Kabak çekirdeğini tuzlu kurabiyelere koyabileceğiniz gibi, evde kendiniz ekmek yapıp, içine ekleyebilirsiniz. Ayrıca poğaçalara da koyun.
Afiyetler olsun...
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder