- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- Rendelenmiş kaşar veya dil peyniri
- Et veya tavuk suyu (kesinlikle bulyon değil, evde kendiniz yapın)
- Tereyağı
Tereyağında soğanları, ve rendelenmiş havucu kavurun. Havuçlar yumuşayana, soğanlar sarılaşana (pembeleşmezler) kadar kavurun. Sonra Pirinci de ekleyip, kavurmaya devam edin. Önceden hazırladığınız et suyunu veya tavuk suyunu pilavın üzerine çıkacak kadar ekleyin, yetmediyse sıcak su ekleyin. İllaki ölçü derseniz, 1 su bardağı pirince 1,5 su bardağı su konur. Suyunu çekince üzerine rendelenmiş peynirleri de ekleyip, içini çekmesi için kapağı kapalı olarak, hava almamasına özen göstererek bekletin. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder