5 Eylül 2013 Perşembe

Tahinli Bebek Muhallebisi

Malzemeler;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un (tercihen tam buğday unu)
  • yarım su bardağı şeker (tercihen esmer şeker)
  • bir bardağın üçte biri kadar tahin
  • 3,5 su bardağı süt (tercihen organik keçi sütü)
Yapılışı;

Başlamadan önce tahta kaşık kullanmanız gerektiğini unutmayın. Tereyağını tencerede eritin. Yağın yanmasına izin vermeden un koyup kavurun. 2 veya 3 dakika sonra şekeri ilave edip kavurmaya devam edin. Malzemelerin yanmasına izin vermeden kavurma işlemine devam ederken, içine tahini de ekleyip karıştırın. 3 dakika sonra sütü de ilave edip, sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp, soğumaya bırakın. Afiyetler olsun...
Kızımın puanlaması: 6 (10 üzerinden)

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder