9 Ekim 2013 Çarşamba

Ispanak sufle

Malzemeler;
  • 1 adet patates
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ (tercihen zeytinyağı)
  • 1 paket karbonat
  • 2 su bardağı un (tercihen tam buğday unu)
  • 1 bardak süt
  • Bir avuç peynir
  • Tercihine bağlı miktarda ıspanak (çocuğunuz ıspanak sevmiyorsa az koyun ki, arada kaybolsun)
Yapılışı;
Yumurtayı, sütü, sıvıyağı, karbonatı, unu çukur bir kaba koyup karıştırın. Patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp ilave edin, peynirleri de küçük parçalara ayırın. Diğer malzemeleri de küçük küçük doğrayıp ilave edin. Doğrama işlemini seramik bıçakla yaparsanız, sebzeler besin değerlerini kaybetmez. Hepsini karıştırıp, sufle kaplarına veya şekli boşver diyorsanız borcama koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kek gibi pişirin. Bıçağı batırdığınızda bulaşmıyorsa pişmiş demektir. Afiyetler olsun...
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder