15 Eylül 2013 Pazar

Açık Büfe 8 (Bebeğin Gazını Çıkarmak, Bebeğin Altını Değiştirmek)

Bebeğiniz Yeni Doğduğunda Bilmeniz Gerekenler


Bebeğin Gazını Çıkarmak
 
Uzmanlardan Notlar:
 
İlk 6 ay bebeğe göre değişmekler baraber gaz sıkıntısı yüzünden, bebeğiniz ağlama krizlerine girebilir. Bunun için bebeklere özel rezene ve anason çayları, bitkisel damlalar vs bebeğinizi bir nebze de olsa rahatlatabilir. Ancak işin temelinde her emzirme işleminden sonra mutlaka bebeğinizin gazını çıkarın. Bunun için bebeğinizi omzunuza alıp, iki kürek kemiğinin arasına ovalayıp, hafif vurmak gerekir. Bu işlemi yaparken omuzunuza mutlaka temiz bir bez koyun ki, bebek kıyafetlerinizdeki tozu yutmasın.  Benden Notlar:
Doktorlar ne derse desin, bebeğiniz gazlı bir bebekse 6. aya kadar veya daha fazla bile olabilir, gaz problemi geçmiyor. Bu yüzden sürekli bebeğinizin gazını çıkarmaya çalışın. Bitkisel nitelikli olmayan damlaları vermemeye gayret edin. Biberon kullanıyorsanız dr. braun' un gaz yutmayı önleyici, içinde pipet olan biberonlarını tercih edin.
Ayrıca sizin yediklerinizin de çok etkisi olduğunu unutmayın. Gaz yapacak yiyecekler sütünüzden direkt bebeğe geçtiğinden, çocuğu farkında olmadan sıkıntıya sokabilirsiniz.


Bebeğin Altını Değiştirmek
Uzmanlardan Notlar:  İlk aylarda sık sık kaka yapıldığından alt değiştirilmelidir. Özellikle ilk aylarda bebeğinizin cildi çok hassas olduğundan pişik olma ihtimali yüksektir. Ayrıca özenli davranmak da bu sebeple önemlidir. Gece uyurken kaka yapmadıysa, bebeğinizi uyandırarak alt değiştirmenize gerek yoktur.
Benden Notlar:
İlk aylarda bebekler fazlaca kaka yapıyorlar. Bunun için gözünüz sürekli bebeğinizin üzerinde olsun. Sürekli alt değiştirmek gerekebilir. Dışarı çıkarken de süprizlere karşı yanınıza yedek kıyafetler almayı unutmayın. Alt değiştirmek için mutlaka allt değiştirme bezi kullanın ( canbebenin paket halinde marketlerde satılıyor). Hem koltuk kirlenmez hem de bebeğinizin poposunu temiz tutmuş olursunuz. Ellerinizi mutlaka antibakteriyel sabunla yıkayın. Daha sonra bebeğinizi eğer dönüyorsa bunu da göz önüne alarak bir yere yatırın. Alt değiştime bezinin üzerinde yatan bebeğinizin ne yaptığınızı anlatarak altını değiştirin. Önemli olan altının güzelce temizlenmeden kapatılmamasıdır. Yaz aylarında ve kışın sıcak ortamlarda her kakada mutlaka poposunu yıkayın. Bunların dışındaysa ıslak mendille güzelce silin. Islak mendil tercih ederken çok ıslak değil nemli olmasına dikkat edin ki, çocuğun poposu ıslak kapatılmasın. Önerim unibaby yenidoğan. Pudra veya pişik kremi ise problem olmadığı sürece önermem. Bunlar yerine özellikle ilk aylarda zeytinyağı sürmenizi öneriririm. Özellikle kız bebeklerde pişik kremini fazla sürmek farklı problemlere yol açabiliyor ( vajina kapanması gibi).
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder