2 Ekim 2013 Çarşamba

Sebzeli ve Tebiyeli Köfte

Malzemeler;
  • 50 gr kıyma (yağsız, 3 kere çekilmiş dana kıyma)
  • Çeyrek çay bardağı pirinç
  • Bir avuç semizotu ve maydanoz
  • Küçük bir havucun yarısı
  • Bir avuç, önceden haşlanmış yeşil mercimek
  • Orta boy soğanın yarısı
  • 4 küçük diş sarımsak
  • 1 yumurtanın sarısının yarısı
  • 2 adet bebek ekmeği
  • Tuz, kimyon (tercihe göre nane)
  • 7 yemek kaşığı yoğurt (tercihen ev yapımı veya baby mix sade)
  • Yarım fincan un (tercihen tam buğday unu)
Yapılışı;
Kıymayı genişçe bir kaba alın. Soğanı, sarımsağı, havucu rendeleyip, suyunu sıkarak kıymaya ilave edin. Önceden pişene kadar haşladığınız mercimeği, yıkanmış pirinci, un haline gelmiş bebek ekmeğini, yumurtanın sarısının yarısını, tuzu, kimyonu ekleyin. Seramik bıçakla ince ince doğradığınız maydanoz ve semizotunu da koyup, yoğurmaya başlayın. Kıvamına göre ekmek eklemeye devam edin. Normal boyutlarda yuvarlak yaptığınız köfteleri, bol suda pişene kadar haşlayın. İki veya üç parmak suyu kaldığında yoğurt ve unu ve haşlama suyunu karıştırıp terbiyesini oluşturun. Karıştırarak köftelerin üzerine dökün, birazcık daha pişirin. Afiyetler olsun...
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder