25 Şubat 2014 Salı

Baklagilli Bulgur Pilavı

Malzemeler;


  • 1 su bardağı yeşil mercimek,
  • 1 su bardağı nohut,
  • 1 kırmızı taze biber,
  • 1 taze yeşil biber,
  • 1 soğan,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 çorba kaşığı domates salçası,
  • 1 su bardağı bulgur
Yapılışı;


Bu ölçülerle 1 küçük, iki de büyük insan doyacak kadar pilavınız olur. O yüzden ölçüleri istediğiniz gibi ayarlayın. Nohutu ve mercimeği önceden haşlayıp hazırlayın. Ben ikisini de önceden çok haşlayıp, buzdolabı poşetlerine bölerek, buzluğa koyuyorum. Sonrasında kolayca çıkarıp, istediğimi pişirebiliyorum. Önce az zeytinyağını ve az tereyağını tencereye koyun. Soğanları koyup, kavurun. Az sonra küçük doğradığınız biberleri ve ezdiğiniz sarımsağı ilave edip, kavurmaya devam edin. Soğanlar ve biberler pişince, salçayı ekleyin. Kavurma işlemi bitince yıkadığınız bulguru ilave edin. Nohut ve mercimeği de koyup, et suyunu üzerine çıkacak kadar koyun. Ocağı kısık ateşe alıp, pişmesini bekleyin. Afiyetler olsun...
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder