8 Nisan 2014 Salı

Yaban Mersini Keki

Malzemeler;
  • 3 yumurta,
  • Yarım su bardağı toz esmer şeker,
  • 1 su bardağı süt,
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı,
  • 1 paket karbonat,
  • 1 paket vanilin,
  • 3 su bardağı un ( tercihen tam buğday unu)
  • Badem, ceviz, fındık, yaban mersini
Yapılışı;


Bütün malzemelerin oda sıcaklığına gelmesi için, hepsini dolaptan birkaç saat önce çıkarın. Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Elinizle ellediğinizde elinize şeker tanesi gelmeyene kadar çırpın. Daha sonra sütü, yağı, ilave edin ve çırpın. Unu, vanilyayı ve karbonatı ayrı bir yerde karıştırın. Eleyerek ve çırparak, karışıma ekleyin. En son yaban mersinlerini, cevizi, bademi, fındığı rondodan geçirip ilave edin. Kaşıkla karıştırdıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyetler olsun...
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder