27 Şubat 2014 Perşembe

Ev Makarnası

Her şeyi evimizde yapalım, çocuğumuza ne yedirdiğimizi bilelim. Arkadaşım Esra Saçaklı' ya bu tarif için çok teşekkürler...


Malzemeler;


  • 2 su bardağı un (tercihen tam buğday unu)
  • 1 su bardağı buğday rüşeymi ( İsterseniz bu iki malzeme yerine ruşeym ilaveli unlardan 3 su bardağı da koyabilirsiniz.)
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Az tuz

Yapılışı;


Unu ve rüşeymi geniş bir kaba koyun, tuzu ilave edip, karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve içine zeytinyağını, yumurtayı ilave edin. Kenarlardan az az un alarak hamuru yoğurun. Elinize yapışmayacak kıvamda hamur elde edin. Hamuru üzerine nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin. Bezelere ayırıp, hamuru açın. Erişte gibi 1 cm kalınlığında kesip, fırında kurutun. Elde ettiğiniz makarnayı çorbalarınıza da şehriye yerine kullanabilirsiniz. Hem de çocuklarınıza yoğurtlu makarna, peynirli makarna, sebzeli makarna, kıymalı makarna yaparak da kullanabilirsiniz. Ayrıca haşlayıp, süzdükten sonra, yağda kavurup; üzerine ceviz veya fındık kırıp dökerek de çocuklarınıza besin değeri yüksek bir makarna sunabilirsiniz. Afiyetler olsun...
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder