26 Şubat 2014 Çarşamba

Et Suyu

Yıllardır, eti yıkadık, attık tencereye kaynat da kaynat. Al sana et suyu dedik, çorbalarımıza, pilavlarımıza kullandık. Meğer öyle değilmiş...


Malzemeler;
  • 1 kg kuzu incik (tercihe göre değişebilir. Ancak kuzu incik yağlı olduğu için, bebeklerin bağırsaklarını çalıştırmaya yardımcı oluyor.)
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet defne yaprağı
Yapılışı;


Derin bir tencereye etleri koyun. Üzerine kaynar suyu döküp, 15 dakika kadar bekletin. Suyu dökün, tencereyi yıkayın ve etleri yeniden tencereye koyun. Etlerin üzerine çıkacak kadar su koyup, su kaynadıktan sonra 15 dakika geçene kadar ocakta tutun. Daha sonra yeniden etleri alıp, suyu dökün ve tencereyi yıkayın. Son olarak etleri tencereye koyun, soğanın kabuklarını soyun ve dörde bölün, havucu soyun ve halka halka yapıp, tencereye ilave edin. Sarımsakları soyun, patatesi soyun ve dörde bölüp içine atın. Defne yapraklarıyla beraber, biraz da tuz atıp, etler pişene kadar kaynatın. Daha sonra çıkan suyu, kağıt bardaklara bölerek, buzlukta saklayabilirsiniz. Çocuğunuzun çorbalarına ve pilavlarına kullanabilirsiniz. Ayrıca kemik suyu yaparken de kasaba kemiği dikey şekilde ikiye böldürün. Afiyetler olsun...
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder