7 Mart 2014 Cuma

Etli Sebze Çorbası (Kış Sebzeli)

Malzemeler;


  • 2 parça kuşbaşı doğranmış kuzu eti, (dana eti de kullanılabilir ama kuzu daha çabuk pişiyor.)
  • Yarım patates,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • Yarım küçük boy kereviz, 
  • 1 adet pazı yaprağı,
  • 4 adet ıspanak yaprağı,
  • Bir avuç maydanoz,
  • 1 küçük enginar,
  • Yarım çay bardağı bulgur
Yapılışı;
Etleri suya koyup, pişene kadar kaynatın. Etlerin piştiğine ikna olduysanız, etleri tencereden alın, fakat diğer malzemeleri içine koymak için suyu bırakın. Pişme sırasına göre sebzeleri suya ilave edin. Benim sıram; soğan, sarımsak, havuç aynı anda; 15 dakika sonra, enginar, patates, kereviz aynı anda konulur. Pişmelerine yakın, bulgur ve yeşillikler konur. Bu arada malzemeler konmadan önce biraz zeytin yağı, bulgurla beraber yine zeytinyağını koyun. En son da tercihe göre azıcık tuz atın. Sebzeler, ne kadar çok pişerse o kadar besin değeri kaybolurmuş, o yüzden piştikleri gibi ocaktan almanızda fayda var. Eti blendırdan geçirin ve un ufak yapın. Sebzeleri ise tel süzgeçe koyup, tahta bir kaşık yardımıyla süzgeçten geçirin. Bebeğinizin yeme durumuna göre süzgeçte kalan posaları da ilave edebilirsiniz. Afiyetler olsun...


NOT: Tercihe göre ve mevsime göre sebzeler koyulup, çıkarılabilir. Et yerine kıyma veya tavuk eti de ilave edilebilir. Ve doktorunuzun tavsiyesine göre 15 günde bir karaciğer eklenebilir. Dikkat edilecek kısım ise, sebzelerin blendırdan geçmemesi ve sebzelerin seramik veya bambu bıçakla doğanması ya da elle koparılıp çorbaya konmasıdır. En ideali ise sebzeleri buharda haşlamaktır.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder