23 Kasım 2013 Cumartesi

Bilmediğiniz Bir Mücver

Malzemeler;
  • 2 küçük patates
  • Küçük bir çiçek karnabahar
  • Çeyrek kereviz
  • 2 yaprak pazı
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Çeyrek taze kırmızı biber
  • Yarım soğan veya 2 adet taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Bir tutam ıspanak
  • Çeyrek havuç
  • 2 adet yumurta veya 1 adet bıldırcın yumurtası
  • Aldığı kadar tam buğday unu
Yapılışı;

Patatesleri soyup, küp küp doğrayın. Aynı şekilde kerevizi de ve karnabaharı da yıkayıp, haşlayın. Haşlandıktan sonra çatalla ezin. İçine havucu, soğanı, sarımsağı ve havucu rendeleyip, suyunu sıktıktan sonra ilave edin. Seramik bıçakla minicik doğradığınız yeşillikler ve biberi de ekleyin. Tuz ve kimyon da attıktan sonra iyice karıştırın. Yumurtayı kırdıktan sonra, hafif cıvık bir kıvamda kalacak kadar da un ekleyin. Araya unla beraber rüşeym de eklemeyi unutmayın. Yağsız tavada azıcık tereyağı erittikten sonra kaşıkla küçük parçaları, dökün ve altlı üstlü çevirip pişirin. Afiyetler olsun...
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder