5 Ekim 2013 Cumartesi

Sebzeli Mücver

Ben genellikle mevsim sebzelerini kullanıp, diğer malzemeleri sabit tutuyorum.

Malzemeler;
  • Karnabaharın, haşlanmış küçük bir çiçeği
  • Çeyrek kabak
  • Orta büyüklükte havucun yarısı
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz veya dereotu veya semizotu
  • 1 yumurta
  • Rendelenmiş dil peyniri ya da kaşar peyniri (istediğiniz kadar)
  • Aldığı kadar un (tercihen tam buğday unu)
Yapılışı;

Mevsimine göre dilediğiniz sebzeleri ekleyip, çıkarabilirsiniz. Karnabaharı haşlarken dikkat etmeni gereken nokta gaz yapmaması için suyunu bir kaç kez değiştirin. Yani karnabaharı 5-6 kere haşlayın. Koymak isterseniz, brokoli için de aynı tekniği kullanın. Kabağı, havucu, sarımsakları, ve peynirleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Seramik bıçakla otları ince ince doğrayın. Malzemelerin hepsini ekleyip, dilerseniz azıcık tuz ve kimyon da ekleyebilirsiniz. Hafif cıvık bir kıvam alana kadar un ekleyin. Teflon tavada az yağ ile önlü arkalı pişirin veya fırına verin. Afiyetler olsun...
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder