15 Ekim 2013 Salı

Bulgur Köftesi

http://ush.re/wwca
Malzemeler;
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım yemek kaşığı domates salça
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı un (tercihen tam buğday unu)
  • 1 yemek kaşığı buğday ruşeymi
  • Tuz, kimyon
  • 1 büyük domates
  • 3 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
Yapılışı;
Bulguru derin bir kaba alın ve üzerini geçene kadar sıcak su ekleyin. Kabın ağzını streçle kapatıp, yarım saat bekletin. Unu, rüşeymi, tuzu, kimyonu ve salçayı teker teker koyup, yoğurun. Kıvamına göre un veya sıcak su ekleyerek yoğurmaya devam edin. Küçük yuvarlaklar yaptığınız köfteleri, tencerede makarna yapar gibi haşlayın (önce suyu kaynatıp, köfteleri atın). Köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiştir. Bir tavada zeytinyağında, sarımsakları kavurun. Üzerine rendelediğiniz domatesi ve ardından da maydanozu ekleyip, karıştırın. Sosunu da köftelerin üzerine dökün. Afiyetler olsun...http://ush.re/sc7s
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder