- Yarım çay bardağı kırmızı mercimek,
- Çeyrek çay bardağı pirinç,
- Çeyrek çay bardağı tarhana,
- 1 küçük boy soğan,
- 2 diş sarımsak,
- Küçük bir havucun yarısı,
- Küçük bir patatesin yarısı
Mercimek ve pirinci yıkayıp, tencereye koyun. Tarhanayı ilave edin. Soğanı soyup, dörde bölün, sarımsakları soyup, ikiye bölün ve ekleyin. Havucu soyup, halka halka doğrayın, patatesi de soyup, ikiye bölüp, tencereye atın. Tuzunu ve zeytinyağını da ekledikten sonra, malzemelerin üzerine 5 parmak çıkacak kadar su ilave edin. Tüm malzemeler pişene kadar (havucu kontrol etmeniz yeterli) kaynatın. Piştikten sonra tel süzgeçten tüm malzemeleri geçirip, içine ekmek doğrayarak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder