4 Mart 2014 Salı

Parmak Muhallebi

Malzemeler;
  • Yarım su bardağı süt ( tercihen günlük süt)
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı şeker ( tercihen esmer şeker)
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz, badem, fındık
  • Bebek bisküvisi

Yapılışı;


Sütün içine tereyağı, pirinç unu, kakao, şeker, yumurtanın sarısı koyulur ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Muhallebi ılık hale gelince içine ceviz, badem, fındık karışımı konulur. Tercihe göre küçük parçalara ayrılmış meyveler ( kayısı, üzüm, erik, yaban mersini vs) de eklenebilir. Daha sonra alabildiği kadar bebe bisküvisi ile koyu bir kıvam elde edilir. Mozaik pasta mantığıyla alüminyum folyoya sarıp, ince uzun ( elle tutulabilecek) çubuklar oluşturulup, derin dondurucuya atılır. Donduktan sonra çubuklardan kesip, çocuğunuzun eline verebilirsiniz. Afiyetler olsun...


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder