Malzemeler;
- 1 kg dana veya kuzu kemiği (kasaba kemiği dikine ikiye böldürün ki, iliğinden de faydalanabilin.)
- 2 adet havuç,
- 1 adet soğan,
- 4 diş sarımsak,
- 1 adet orta boy patates,
- 2 adet defne yaprağı,
- Bir tutam biberiye
Kemikleri bir tencereye koyup, üzerine çıkasıya kadar kaynar su döküp, 15 dakika bekletin. Daha sonra suyu döküp, tencereyi temizleyin ve soğuk suyla doldurduğunuz tencerenin içine kemikleri tekrar koyun. 20 dakika kadar kaynattıktan sonra, tüm sebzeleri ekleyin ve kaynatın. Elde ettiğiniz suları kağıt bardaklara koyarak derin dondurucuda saklayın. Mümkünse sadece çorbalar değil, çocuğunuzun yemeklerine de ekleyin. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder