11 Kasım 2013 Pazartesi

Ev mantısı

Malzemeler;
- 3 su bardağı ruşeym ilaveli un
- 1 yumurta
- yarım su bardağı ılık su
- 250 gr kıyma
- yarım demet maydanoz
- 1 soğan

Yapılışı;
Unu geniş bir kaba koyun. Ortasını çukur açın ve çukura suyu, yumurtayı, tuzu kıyun. Önce çukurdaki malzemeleri elinizle karıştırıp, sonra kenarlarından azar azar unu alarak hamuru yoğurun. Normal kıvamlı bir hamur olacak. Yumruk kadar bezeler koparıp, nemli bezle örttüğünüz hamuru mümkünse güneşe koyup yarım saat mayalandırın. Bu arada iç harcını hazırlayın. Maydanozları seramik bıçakla ince ince kıyın. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın ve kıymaya ilave edin. En son tuz ve kimyon da koyarak harcı bitirin. 
Küçük toplar halinde ayırdığınız hamuru olabildiğince ince açın ve küçük kareler kesin. Bildiğiniz mantı şeklini verin ve makarna yapar gibi kaynamış suda haşlayın. Sarımsaklı yoğurtla servis edin. Afiyetler olsun...
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder